Visuele communicatie en exposities

HollandsOntwerp grafische vormgeving is gestart als eenmanszaak in 2002 en sinds 2018 een vof met Bureau Bunk. Ontstaan vanuit een droom, een drang, een wens, een uitdaging, idealisme en vrijheid.

Met een diploma grafische vormgeving aan de AKi in Enschede op zak begon het avontuur. De gemeenschappelijke factor van veel en diverse projecten is het visueel communiceren van een boodschap. Dat is waar HollandsOntwerp zich nog steeds mee bezig houdt.

Expositie/tentoonstelling HollandsOntwerp met vrij werk of in opdracht.

2012 ‘Bodylijn’ met als thema de illusie van de perfectie van Barbie, een vervolg op ‘Cosmogirl forever’ (1996). Onderdeel van een groepsexpositie tijdens het Rotterdamse kunst- en cultuurfestival Route du Nord.

2013 ‘Geordende chaos’ tijdens Route du Nord. Grafische beelden ontstaan uit persoonlijke fascinatie voor kleur, vorm en de raakvlakken.

2014 Zomerexpositie ‘Ik maak cultuur’ in opdracht van KCR. Een eerbetoon aan het Rotterdamse Cultuuronderwijs met als doel het thema op verschillende manieren onder de aandacht te brengen. Een samenwerking met RNW conceptdesign, Suzanne Algra  en 15 Rotterdamse VO scholen.

2019 Expositie ‘Geordend chaos’ tijdens Kunstroute Kralingen/Crooswijk 2019 met andere leden van Collage Netwerk.

2019 – 2020 (heden) Tentoonstelling ‘Portretten uit de wijk 110-Morgen samengesteld’ ter ere van het 100 jarig bestaan van Onze Woning. Samenwerking met tekstschrijfster Marlees Bos, portrettekenaar Bojoura Stolz, fotograaf Maarten Roukema en meubelontwerper Jeroen van Rijn. De tentoonstelling is een reizende tentoonstelling en verblijft i.v.m. de coronacrisis nog steeds in het Medisch Centrum Hillegersberg aan het Minervaplein Rotterdam. De volgende locatie is Huis van de Wijk Arcadia.

2021 (01-07 – 01-08-2021) ‘Everything is possible’ van Publiekewerken Rotterdam. Een buiten expositie waarbij 600 werken op A0 posters een maand lang in de Maastunnel te zien zijn. Daarnaast zijn de posters verspreid over heel Rotterdam en vullen de lege Abri’s op.

Foto: Poster in de (voetgangers) Maastunnel, juli 2021