Visuele communicatie en exposities

HollandsOntwerp is een eenmanszaak in grafische vormgeving en bestaat sinds 2002. Ontstaan vanuit een droom, een drang, een wens, een uitdaging, idealisme en vrijheid.

In 1996 heb ik de opleiding grafische vormgeving aan de AKi in Enschede afgerond. Ondanks de diversiteit van de projecten was de gemeenschappelijke factor, een boodschap die visueel werd gecommuniceerd. Dat is waar HollandsOntwerp zich nog steeds mee bezig houdt.

Een enkele keer is er vrij werk getoond in de vorm van een expositie. Zo werd in 2012 onder de noemer ‘Bodylijn’ het thema over de illusie van de perfectie Barbie opnieuw opgepakt. Het werk werd in een groepsexpositie tentoongesteld tijdens het Rotterdamse kunst- en cultuurfestival Route du Nord.

Bij hetzelfde Route du Nord werd in 2013 vrij werk getoond. Dat werk bestond uit grafische beelden van ‘geordende chaos’ waarin mijn persoonlijke fascinatie voor kleur, vorm en de raakvlakken zichtbaar waren.

In de zomer van 2014 vond de meest recente expositie plaats ‘Ik maak Cultuur’. Een eerbetoon aan het Rotterdamse Cultuuronderwijs met als doel het thema op verschillende manieren onder de aandacht te brengen. De expositie (in opdracht van KCR) was een samenwerking met RNW conceptdesign, Suzanne Algra van Regelkracht en 15 Rotterdamse scholen.