Succesvol ondernemen als creatief

Logo, communicatiemiddelen en boekontwerp, 2014 – heden

Maaike van Steenis, leert kunstenaars en creatieve ondernemers hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Naast haar online programma’s geeft ze lezingen en trainingen in Nederland én bereikt ze haar doelgroep tot over de grens. Na 10 jaar gewerkt te hebben onder de naam Gemstone Projecten was het tijd voor een nieuw naam, Succesvol ondernemen als creatief. Daar hoorde uiteraard een nieuw logo, visitekaartje en een vernieuwde website bij.

De vraag was een nieuw logo met verwantschap met het oude logo in verband met de nieuwe naam. Omdat de kleuren gelijk zijn gebleven aan het oude logo is de transitie naar de nieuwe naam vlekkeloos verlopen. Maaike organiseerde een eigen Event ‘tussen kunst en cash’ waarbij de winnaar van de Award ‘Creatieve ondernemer van het jaar’, geheel in stijl een grote cheque overhandigd kreeg.

Haar website heeft inmiddels ook een Duitse editie en ze publiceerde een eigen boek. Hierin staan interviews met met 11 succesvolle kunstenaars van verschillende disciplines, zij delen hun ervaringen en geven tips.