Onze Woning

Woningbouworganisatie Onze Woning is een vereniging die bijna 1.400 woningen en bedrijfspanden verhuurt in Rotterdam. De kleinschalige organisatie bestaat sinds 1919 en is de laatste jaren vooral actief is in de wijk 110-Morgen. Kenmerkend is de betrokkenheid bij de wijk en opereren vanuit hun kantoor in de wijk aan het Minervaplein. Ze streven naar een goed woon- en leefklimaat met betaalbare woningen, waarbij ze zorgen voor een wijk in balans.

Het 100 jarig jubileum voor Onze Woning is groots aangepakt met een verzameling verhalen uit de wijk. Het verhaal van 100 jaar Onze woning verteld door bewoners en de geschiedenis in vogelvlucht. Vertaald in een Jubileumboek, een beleving met de tentoonstelling, een uitnodiging en tevens poster voor de opening van de tentoonstelling. De tentoonstelling bestond uit vijf grote kamerschermen met daarop verhalen en portretten, een film samengesteld uit de fotoportretten voorzien van passende quotes en een geschiedenis hoek.

Inmiddels heeft de tentoonstelling op verschillende ontmoetingsplekken gestaan. De eerste was in het Atrium van de Gerrit Spronkersflat. De tweede locatie is binnen het Medisch Centrum Hillegersberg (MCH). Nog steeds is deze daar te zien evenals de film die vertoont wordt in de wachtkamer van de huisartsenpost. In verband met het uitbreken van corona is het verplaatsen van de tentoonstelling naar de derde locatie, Arcadia huis van de wijk, uitgesteld tot 1 september.

Dit project is tot stand gekomen i.s.m. Marleen Bos van Schrijfwerk, fotograaf Maarten Roukema, portrettekenaar Bojoura Stolz en meubelmaker Jeroen van Rijn voor het maken van de kamerschermen voor de tentoonstelling.